За Вики

Коя беше Виктория Маринова

Виктория Маринова или просто Вики, както я наричахме всички, е българска журналистка и телевизионен водещ в TVN. До последния си ден, в който младият й живот бе отнет нелепо, тя се включваше във всяка благородна инициатива и благотворителна кампания, която докоснеше съзнанието и сърцето й. Както от позицията й на журналист, така и от тази на административен директор в Нетуоркс България ЕООД,  тя винаги се е впускала във всяко подобно начинание с добротата и енергията си, които знаем, че сте усетили как струяха от нея. Зад всяко добро дело на компанията или на TVN ще намерите нейното участие и работа. Много от кампаниите и инициативите изобщо не са били огласявани публично.. Не защото е нямало желание да бъдат огласявани или споделяни,  а защото не всяко такова начинание трябва да е "Новина", нали? По-скоро... ежедневие, би казала тя.

Вики вярваше, че за да проявиш съпричастност и да дариш, не се изисква много. И ако всички дарим добро или отделим дори символични средства, за нас това няма да коства почти нищо, но за някого ще значи много, ще помогне в нуждата.., ще даде надежда. И че с малки и големи парченца надежда, може да се сглоби целия пъзел на Доброто и да се затвори веригата на съпричастието.

Уверяваме ви, че екипът на фондация "Направи добро за непознат" ще продължава и завърши всяка кампания, която тя е започнала или планирала. И занапред, както до сега, ще се включваме  в инициативи, ще създаваме такива и ще помагаме.

Това беше мотивът за учредяването на фондацията „Направи добро за непознат“, в памет на Виктория Маринова.  Защото по този начин тя ще продължи да живее винаги - в доброто около нас и в добрите постъпки на хората.

Целта на фондация «Направи добро за непознат» ще продължи мисията и целите, в които вярваше Вики - а именно да «зарази» повече хора да правят добри, безкористни дела за други, непознати хора, които имат нужда от помощ.

Главната мисия на Фондация "Направи добро за непознат" е да зароди у хората желание да правят добро на други, непознати за тях лица, с което на свой ред да ги подтикнат към добро за трети, четвърти (и така нататък) до постигането на  трайни навици сред хората за правене на добро без очакване за отплата.

Фондация «Направи добро за непознат» беше учредена в началото на месец ноември 2018 г. и още от първия ден на създаването си, започна и нейната работа. Тук, в сайта, може да се запознаете и да се информирате за всички акции, кампании и инициативи на фондация "Направи добро за непознат", учредена в памет на Виктория Маринова.

Кои сме ние

Екипът на фондация „Направи добро за непознат“ е изграден от доброволци в различни области. Всеки от нас познаваше Виктория Маринова и каузите, в които тя вярваше и участваше от сърце. Водени сме от желанието да помогнем по най-правилния и рационален начин на тези, които се нуждаят наистина.

Ценности

Ние вярваме, че всеки човек може и трябва да прави добрини само заради самото добро. Ако изберем да помогнем на някой напълно непознат човек в нужда, а след това той да помогне на друг, един ден ще затворим една огромна верига от добрини и така светът ще стане по-добър!

Мисия

Ние избрахме да прегърнем и развием социалните проекти на Виктория Маринова по начин, по който нейното дело ще бъде продължено. С визия и цел, ние се стремим да създаваме връзки между хората, които да помагат едни на други, да намираме специалисти и фирми, които с работата си да бъдат истински полезни.

Всяко дарение, което правите, помага на някой непознат

ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО

Всяко дарение, което правите, помага на някой непознат

Всяка наша кампания е ориентирана към групи от хора, които са изпаднали в беда. Бедата може да бъде материална, емоционална, финансова или екологична. Истината е, че всички сме изпадали в беда – било емоционална, било здравословна или материална. Точно тогава, в този миг, подадената ръка е по-ценна от всичко. Нека подадем ръка на някой, когото не познаваме. Някой, чиято надежда сте именно вие.

Реализирани

0

СЪБРАНИ