Нашата мисия

Mission

Нашата мисия

Фондация "Направи добро за непознат" е създадена в памет на Виктория Маринова,

за да продължи мисията и целите, в които вярваше тя - а именно да зарази колкото се може повече хора да правят добри, безкористни дела за други, непознати хора, които имат нужда от помощ.

Главната цел на Фондация "Направи добро за непознат" е да подтиква всички хора да правят добро на други, непознати за тях лица, с което на свой ред да ги подтикнат към добро за трети, четвърти (и така нататък) лица до постигане трайни навици сред хората за правене на добро без очакване за отплата.

Мероприятията и проектите, осъществявани и финансирани от Фондацията имат за цел да помогнат винаги на групи от хора, а не на определени индивиди.

Дейностите на Фондация "Направи добро за непознат" и нейните ресурси не могат да бъдат използвани за политически цели, да я ангажират в политическа предизборна кампания или водене на пропаганда в полза на политически партии, движения и формации.

КОИ СМЕ НИЕ

Кои сме ние

Екипът на фондация "Направи добро за непознат" е изграден от доброволци в различни области. Всеки от нас познаваше Виктория Маринова и каузите, в които тя вярваше и участваше от сърце. Водени сме от желанието да помогнем по най-правилния и рационален начин на тези, които се нуждаят наистина.

Ценности

Ние вярваме, че всеки човек може и трябва да прави добрини само заради самото добро. Ако изберем да помогнем на някой напълно непознат човек в нужда, а след това той да помогне на друг, един ден ще затворим една огромна верига от добрини и така светът ще стане по-добър!

Мисия

Ние избрахме да прегърнем и развием социалните проекти на Виктория Маринова по начин, по който нейното дело ще бъде продължено. С визия и цел, ние се стремим да създаваме връзки между хората, които да помагат едни на други, да намираме специалисти и фирми, които с работата си да бъдат истински полезни.

Нашите мисии

Помощ за хора в нужда

Стремим се да помагаме на всички групи от хора, които са изпаднали в затруднено материално положение - многодетни семейства, центрове за настаняване, кризисни центрове, приюти.

За чиста природа

Природата има нужда от нас, всеки ден! Ето защо ние организираме различни инициативи за почистване на различни места от градската или извънградската среда на България.

По-добра градска среда

Ние се опитваме да насърчим тези, които имат желание, да започнат да правят за населеното място, в което живеят, повече за по-добрия живот на всички. Защото не трябва да чакаме някой да ни оправи нещата, а ние сами да се захванем с това.

Детство за всяко дете

Вярваме, че всяко дете трябва да получава качествена храна, да играе на воля и да общува с приятелите си. Ето защо се опитваме да осигурим на децата в социалните институции всички основни удобства, които има българското дете.

Дарителство за образование

Образованието е ключът към успеха на всеки от нас, най-вече на децата, лишени от родителска грижа или в неравностойно положение. Помагаме и се стремим да сме от полза на групи деца и/или младежи, като им осигурим по-добро образование или учебна база.

Добрите примери

Заставаме зад хората, които имат сърце и мотивация да помагат на други хора със знанията, опита или силите си. Тези наши партньори са част от нашето семейство и заедно, с обединени ресурси помагаме още по-ефективно.

Помощ за стари хора

За съжаление, българските села се обезлюдяват, а нашите баби и дядовци тънат в нищета и забрава по селата. Ето защо се опитваме периодично да стигаме до най-нуждаещите се и да им вдъхваме надежда.

Помощ за всеки

Не винаги помощта е нещото, от което единствено хора в затруднено положение имат нужда. Помощта може да бъде разчистването на улицата от снега през зимата - за всички минувачи, носенето на продукти на възрастен съсед.. наглед малки, тези жестове правят светът ни по-добър.

Каузи чрез спорт

Не рядко са случаите, в които хора, обединили усилия чрез физическа активност, да събират средства или ангажираност към определени каузи. Защото спортът, освен че е здраве, е сила и устременост, която може да бъде предадена на идеите на доброто.

Фондация Направи добро за непознат

Водени от желанието да затворим големия кръг на доброто, ние всекидневно се стремим да откриваме хора, които имат реална нужда от нашата помощ, както и такива, които искат да бъдат от полза. Ние вярваме, че доброто е повече на този свят и че у всеки от нас то може да бъде събудено за истински добри дела.
Виктория Маринова, или както ние сме свикнали да я наричаме, просто Вики, искрено вярваше, че ако всеки направи по една малка добрина, която нищо не му коства, тази дребна наглед постъпка, ще помогне на някой друг. И събрани хиляди малки добринки, правят една истинска и значима, голяма добрина.

Our Skils

Fund For Childrens
Fund For plants
Fund For Educations
Fund For Refugees